RenkliDusler
Active member
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- 3-4 adet sarı elma
- 1 avuç ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tarçın
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci başta iç materyalini hazırlayın. Elmaları soyun rendeleyin bir tavaya alın üzerine öbür gereçleri ekleyin karıştırın gereğince pişince bir kenara alın soğusun.
- Yoğurma kabına materyalleri ekleyin yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük bir kesim ayırın buzluğa koyun donsun biraz ki üzerine rendeleyip fırına verilecek.
- Hamuru küçük uzunluk borcama düzgünce yayın çatal ile delikler açın üzerine iç harcını dökün yayın buzluktaki hamur modülünü çıkarıp üzerine rendeleyip 170 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı gidince üzerini pudra şekeri ile süsleyin afiyet olsun şimdiden ????.