Elmalı Tart

RenkliDusler

Active member
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç gereci için

  • 3-4 adet sarı elma
  • 1 avuç ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tarçın
Üzeri için

  • Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci başta iç materyalini hazırlayın. Elmaları soyun rendeleyin bir tavaya alın üzerine öbür gereçleri ekleyin karıştırın gereğince pişince bir kenara alın soğusun.
  2. Yoğurma kabına materyalleri ekleyin yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan küçük bir kesim ayırın buzluğa koyun donsun biraz ki üzerine rendeleyip fırına verilecek.
  4. Hamuru küçük uzunluk borcama düzgünce yayın çatal ile delikler açın üzerine iç harcını dökün yayın buzluktaki hamur modülünü çıkarıp üzerine rendeleyip 170 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı gidince üzerini pudra şekeri ile süsleyin afiyet olsun şimdiden ????.
 
Üst