RenkliDusler
Active member
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
(tarifim küçük yuvarlak borcam ölçüleridir)
- 3 büyük kırmızı elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı ceviz
- Hamuru için
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yeteri kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
(tarifim küçük yuvarlak borcam ölçüleridir)
- Evvel soğuması için iç harç dolgusunu hazırlamakla başlıyoruz.
- Elmaları yıkayıp kabuğu soyup rendeleyelim.
- Altı kısık tavada 2-3 dk şekerle pişirelim. Soğuyunca ceviz ve tarçını ek edelim.
- Elmalar hayli sulu ise süzgeçle suyunu süzdürelim ki hamuru yumuşatmasın.
- Hamur için oda sıcaklığına gelmiş margarini yumurtayı yoğurdu ve un hariç öbür tüm gereçleri bir kaba boşaltıp margarini düzgünce yedirelim.
- En son unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan lakin hayli ta sert olmayan bi hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük bir kesim alıp buzluğa atalım(en üstüne rendelemek için)
- Yağladığımız kalıba elimizle hamuru bastırarak yayalım ve çatalla delikler açalım ki hayli kabarmasın.
- En son süreç olarak da harcı döküp yayalım ve buzluktaki hamuru üzerine rendeleyelim.
- 180 derece klasik fırın ayarında pembeleşinceye dek pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun????????