Elmalı Toplar

RenkliDusler

Active member
Elmalı Toplar Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet orta uzunluk elma
  • 1 paket petibör bisküvi (Bebe bisküviside olur)
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;

  • Çikolata sosu
Elmalı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyelim.
  2. Petibör bisküvileri robottan çekelim.
  3. Derin bir kaseye rendelediğimiz elmaları, ince çektiğimiz bisküvileri ve kırılmış fındığı ek edip karıştıralım.
  4. İsteğe nazaran tarçın ek edip, hamur kıvamı alana kadar karıştıralım.
  5. Çok ıslak olursa bisküvi ek edebilirsiniz.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp servis tabağına alalım.
  7. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişirelim.
  8. Soğuduktan daha sonra elmalı topların üzerine döküp servis edelim. Afiyet olsun.
Elmalı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst