Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık)

RenkliDusler

Active member
Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık) İçin Materyaller

Hamur için;

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Elmalı harç;

  • 4-5 orta uzunluk elma
  • 1 çay bardağı yahut 1 su bardağı şeker
  • ( ekşi elma kullanıyorsam 1 su bardağı tatlı kullanıyorsam 1 çay bardağı ekliyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın ölçüsü değiştirebilirsiniz
Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç hamur için öbür materyaller güzelce yoğurulup yavaş yavaş un eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan hamur elde edilir.
  2. Hamurdan elma büyüklüğünde kesim ayılırım dondurucuda dondurulur.
  3. Borcam yağlanır ve kalan hamur borcama yayılır. Kenarlardan da 2 parmak kadar üst çıksın.
  4. Çatal ile tabana delikler açılır.
  5. Elmalar rendelenip şeker ile 10 dakika kadar pişirilir ve ocaktan alınıp tarçın eklenip karıştırılır.
  6. Hazırlanan elma harcı borcamdaki hamurun üzerine yayılır.
  7. Dondurucuda donmuş olan hamur, rende ile elmaların üzerine rendelenir.
  8. 180 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Piştikten daha sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst