RenkliDusler
Active member
Elmalı Turta Tembel Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar, bugün her insanın sevdiği bir türta yapalım.
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4, 5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
- 3 tane elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar, bugün her insanın sevdiği bir türta yapalım.
- Öncelikte iç harcı yapalım, elmaların kabukları soyup, rendeyelim, üstüne tarçın ve şeker yükleyelim, ocağa koyalım, su çekene hazar pişirelim.
- Hamur gereçleri bir kovaya koyup, karıştırıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan 1/5 kopartıp buzluğa atıyoruz, onu daha sonra turtanın üstüne rendeleyecez.
- Ben tepsinin üstüne, yuvarlak bir form yapıp koyuyorum, siz borcanda da yapabilirsiniz.
- İç harcımızı üstüne her yere yayılıyoruz.
- Üstüne ceviz da ekleyebilirsiniz.
- daha sonra buzluğa koyduğumuz hamur, rendeliyoruz, iç harcanın üstüne.
- Evvel ısıtılmış 200’fırına koyuyoruz, kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.