RenkliDusler
Active member
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için;
- 2 adet büyük uzunluk elma
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcımız için rendelediğimiz elmaları ve şekeri yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan daha sonra ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına yumurta, margarin, sıvı yağ ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz .
- ondan sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kulak göğsü kıvamında bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurun 3te 1ni yağladığımız kabımıza yayıyoruz.
- İç harcımızı yayıyoruz.
- Kalan hamurumuza 1 yemek kaşığı un daha ekleyip rendeliyoruz.Üzerine serpiyoruz .
- 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.