RenkliDusler
Active member
Elmalı Yumoş Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 su bardağı + 1 su bardağı denetimli un
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 elma
- Tarçın
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta, şeker ve portakal kabuğunu 5-6 dk kadar çırpıyoruz.
- çabucak sonrasında içerisine süt ve sıvı yağı ekleyip hayli az daha karıştırıyoruz.
- Unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
- Bu kademede mikseri bırakalım. var ise bir silikon spatula ile devam edebilirsiniz.
- Tek taraflı yavaş yavaş söndürmeden karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştıralım ve harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökelim.
- Üzerine ince doğradığımız elmaları dizelim ve tarçın serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
- Çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ????.