RenkliDusler
Active member
En Pratik Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram tereyağı (Yoksa margarin)
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda 125 gram tereyağını tencerede eritin.
- Eridikten daha sonra üzerine 1 su bardağı unu ek edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kokusu çıkan unun üzerine 1 litre sütü ve 2 su bardağı toz şekeri ilave edin, topaklanmaması için karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ekleyin ve fırın kabına dökün.
- Fırının üst kısmını 180 derece ısıtın ve üzeri kızarana kadar fırında bekletin sıcak yahut ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.