RenkliDusler
Active member
En Pratik Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet kakaolu pasta keki
- 2 çorba kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket (200gr) labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta (çocuklar için besleyici olması açısından tüm bir biçimde ek ediyorum isteğe bağlı koymasanız da olur)
- 1 çorba kaşığı kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazır olarak aldığımız kakaolu pandispanyanın bir kesimini servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Ölçümüzdeki sıcak suyun içine kahve ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Yarısıyla kekimizin birinci kesiminin her yerini ıslatıyoruz.
- Tencereye sütü, toz şekerini, unu, nişastayı, vanilyayı koyup daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayan kremayı 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- Ocağı kapatıp ek ettiğimiz labne peynirini süratli hızlı karıştırarak kremayla kaynaşmasını sağlıyoruz.
- Kremanın yarısını ıslattığımız kekin üzerine döküyoruz.
- İkinci dilimimizi üzerine kapatıp kalan kahveli suyla ıslatıyoruz.
- Kalan kremamızın tamamını üzerine dikkatlice yayıp oda sıcaklığına gelince üzerine ince süzgeçle kakao eliyoruz.
- Buz dolabında 1-2 saat dinlenen pastamız servise hazır… afiyet olsun ????.