RenkliDusler
Active member
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️125 gram tereyağı
- ️yarım su bardağı irmik
- ️yarım su bardağı pudra şekeri
- ️1 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için kullanılacak)
- ️yarım su bardağı fındık
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1,5- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- ️2 su bardağı su
- ️1,5 su bardağı şeker
- ️1 dilim limon
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. Su, şeker ve limonu tencereye alıp ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Soğuması için kenarda bekletelim.
- Hamuru için un hariç öbür materyalleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 3 beze yapıp fotoğrafta ki üzere biçim verelim. Bir kalıpla yada çay bardağı ile hal verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında, alt-üst ayarda pişirelim. Fırından alıp daha küçük bir kaba alalım.
- Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet ile birleştirelim. Soğuyunca buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Fındıklı ay tatlısı servise hazır. Afiyet olsun ????