Fındıklı Ay Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • ️125 gram tereyağı
  • ️yarım su bardağı irmik
  • ️yarım su bardağı pudra şekeri
  • ️1 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için kullanılacak)
  • ️yarım su bardağı fındık
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1,5- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Şerbeti için;

  • ️2 su bardağı su
  • ️1,5 su bardağı şeker
  • ️1 dilim limon
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. Su, şeker ve limonu tencereye alıp ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Soğuması için kenarda bekletelim.
  2. Hamuru için un hariç öbür materyalleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 3 beze yapıp fotoğrafta ki üzere biçim verelim. Bir kalıpla yada çay bardağı ile hal verebilirsiniz.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında, alt-üst ayarda pişirelim. Fırından alıp daha küçük bir kaba alalım.
  4. Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet ile birleştirelim. Soğuyunca buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Fındıklı ay tatlısı servise hazır. Afiyet olsun ????
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst