RenkliDusler
Active member
Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık
- 1 çay bardağı maden suyu
- 3 yemek kaşığı toz muzlu puding
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı elenmiş un
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm materyaller oda ısısında bulunmasına dikkat edin. Öncelikle yumurtaları karıştırma kasenin içine kırın akabinde toz şekeri ilave edin ve bir arada 2 dakika süratli bölümde çırpın.
- Akabinde sıvı yağı, sütü, maden suyunu, toz pudingi, kakaoyu, nişastayı ek edin bir arada karıştırın.
- Akabinde vanilya ve kabartma tozunu, fındığı ve elenmiş unu denetimli ekleyip birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
- Yağlı kek kalıbına harcı bırakın 170 derecede önce ısıtılmış fansız fırında kekimizi 45 dakika denetimli pişirin.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra kalıbından çıkarıp servis tabağına bırakın afiyet olsun.
Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı