RenkliDusler
Active member
Fındıklı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 250 gram tereyağı (Yumuşak)
- 200 gram şeker
- 4 adet yumurta sarısı
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram öğütülmüş fındık
- 100 ml ılık süt
- 200 gram kuvertür çikolata bitter
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın.
- Öbür bir kapta tereyağı ve şekeri 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Akabinde yumurta sarılarını teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın.
- Unu kabartma tozu ile karıştırın ve hamurun içine eleyin.
- Süt ve fındık ek edip kısa bir süre çırpın.
- Son olarak yumurta beyazlarını dikkatlice hamurun içine karıştırın.
- Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
- Evvelden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 50 dakika pişirin. Kürdan sayesinde pişip pişmediğini denetim edebiliriz.
- Kek piştikten daha sonra kalıbın ortasında 10 dakika kadar bekletin.
- Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Kuvertürü benmari metodu eritin ve kekin üzerine yayın.
- Donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!.