RenkliDusler
Active member
Fındıklı Sarma Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
Not EkleTanımı Yazdır
.
Fındıklı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 2 paket hazır baklavalık yufka
- 1 kase fındık kırığı
- 200 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip içine sıvı yağ karıştırıyoruz.
- Şerbetimizin tüm materyallerini tencereye alıp kaynatıyoruz, 5 dk geçince kapatıyoruz.
- Yufkamızı paketten çıkartıp borcamı üzerine koyuyoruz borcam biçiminde kesiyoruz.
- Borcamı yağlıyoruz daha sonra yufkamızın her yerini yağlıyoruz.
- Fındık kırığını yufkanın her yerine serpiyoruz ,2 yufka olarak sarıyoruz.
- Sıkı sararak borcama yerleştiriyoruz.
- Tüm yufkalar için bu süreci gerçekleştiriyoruz.
- 180 derecede alt üst turboda pişiriyoruz çabucak kızarıyor dikkat????.
- Piştikten daha sonra fırından alıyoruz birinci 5 dk geçtikten daha sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
![❤](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2764.png)
![❤](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2764.png)
![❤](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2764.png)
Fındıklı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı