Fırın Helva

RenkliDusler

Active member
Fırın Helva Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram sade tahin helvası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • isteğe bağlı 1/2 (yarım) paket vanilya
Kabı yağlamak için;

  • 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Fırın Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Helvayı derin bir kapta çatalla güzelce ezin.
  2. Üzerine, süt ve vanilini ekleyip karıştırın.
  3. Fırın kabını yağlayıp helvayı kaşıkla kaba dökün üzerine düzleştirin.
  4. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirin.
  5. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Biraz soğuduktan daha sonra servise hazır.
  6. Dilerseniz üzerine tarçın ya da limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırın Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst