Fırında Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet fırın pişirme poşeti
Üzeri için

  • Ceviz (isteğe bağlı)
  • Tahin (isteğe bağlı)
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayıklanmış büyük modüller halinde aldığımız bal kabağını yıkadıktan daha sonra dilimleri daha küçük olarak dilimliyoruz.
  2. Küçük küçük dilimlediğimiz kabakları fırın pişirme poşetine koyuyoruz.
  3. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri ilave edip fırın pişirme poşetinin kilidi ile poşetimizi kapatıyoruz.
  4. Poşetimizi kabaca çalkalayarak baş kabaklarının şekerle harmanlanmadınız sağlıyoruz.
  5. Poşeti uygun fırın tepsisine yerleştirip fırın poşetinin üzerine bir kaç delik açıyoruz.
  6. 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan daha sonra servis için üzerine dilerseniz ceviz ve tahin ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst