RenkliDusler
Active member
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet fırın pişirme poşeti
- Ceviz (isteğe bağlı)
- Tahin (isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayıklanmış büyük modüller halinde aldığımız bal kabağını yıkadıktan daha sonra dilimleri daha küçük olarak dilimliyoruz.
- Küçük küçük dilimlediğimiz kabakları fırın pişirme poşetine koyuyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı toz şekeri ilave edip fırın pişirme poşetinin kilidi ile poşetimizi kapatıyoruz.
- Poşetimizi kabaca çalkalayarak baş kabaklarının şekerle harmanlanmadınız sağlıyoruz.
- Poşeti uygun fırın tepsisine yerleştirip fırın poşetinin üzerine bir kaç delik açıyoruz.
- 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan daha sonra servis için üzerine dilerseniz ceviz ve tahin ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.