Fırınsız Pratik Enfes Pasta

RenkliDusler

Active member
Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kreması için:

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak az mısır nişastası
  • 1 çay bardağından 1 parmak az un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 160 gram bitter ve sütlü çikolata (80 gram sütlü 80gr bitter kullandım)
Tabanı için;

• 2 paket (131 gr+ 131 gr) burçak bisküvi
  • 150 gram eritilmiş tereyağ yahut margarin (Ben bu ölçü için yarı yarıya kullandım. 75 gram tereyağı 75 gram margarin olarak)
  • Yarım çay bardağı rondodan geçirilmiş fındık (İsteğe bağlı)
Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle kreması için 1 litre sütümüzü tencereye alıyoruz. 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı un ve 1 paket kremayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ocağa alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ek edip bir-iki dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Kremanın beyaz halinden biraz ayırırsanız üzerini süsleyebilirsiniz.
  3. Tercihe göre sütlü yahut bitter çikolatayı da kremaya ekleyip yeterlice eritiyoruz (Bu kademede mikser yahut blender kullanabilirsiniz). Kremamız hazır.
  4. Tabanı için 150 gram tereyağı ve margarin karışımını ocakta eritirken 180 gram burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçiriyoruz.
  5. Eritilmiş tereyağını, fındık-bisküvi karışımına ekleyip karıştırıyoruz. daha sonrasında borcama yahut istediğiniz bir kalıba döküyoruz.
  6. Üzerini güzelce düzledikten daha sonra kremamızı da ekleyerek onun da üzerini düzeltiyoruz. Bu etaptan daha sonra şayet beyaz kremadan kenara ayırdıysanız üzerini kendi istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
  7. Dolapta en az 3-4 saat bekletmenizi tavsiye ediyorum. Bir gün evvelinde yapabilirseniz katiyetle daha hoş oluyor. Afiyet olsun ????.
Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı