RenkliDusler
Active member
Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kreması için:
Not EkleTanımı Yazdır
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak az mısır nişastası
- 1 çay bardağından 1 parmak az un
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 160 gram bitter ve sütlü çikolata (80 gram sütlü 80gr bitter kullandım)
- 2 paket (131 gr+ 131 gr) burçak bisküvi
- 150 gram eritilmiş tereyağ yahut margarin (Ben bu ölçü için yarı yarıya kullandım. 75 gram tereyağı 75 gram margarin olarak)
- Yarım çay bardağı rondodan geçirilmiş fındık (İsteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kreması için 1 litre sütümüzü tencereye alıyoruz. 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı un ve 1 paket kremayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ocağa alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra vanilyayı ek edip bir-iki dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Kremanın beyaz halinden biraz ayırırsanız üzerini süsleyebilirsiniz.
- Tercihe göre sütlü yahut bitter çikolatayı da kremaya ekleyip yeterlice eritiyoruz (Bu kademede mikser yahut blender kullanabilirsiniz). Kremamız hazır.
- Tabanı için 150 gram tereyağı ve margarin karışımını ocakta eritirken 180 gram burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçiriyoruz.
- Eritilmiş tereyağını, fındık-bisküvi karışımına ekleyip karıştırıyoruz. daha sonrasında borcama yahut istediğiniz bir kalıba döküyoruz.
- Üzerini güzelce düzledikten daha sonra kremamızı da ekleyerek onun da üzerini düzeltiyoruz. Bu etaptan daha sonra şayet beyaz kremadan kenara ayırdıysanız üzerini kendi istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
- Dolapta en az 3-4 saat bekletmenizi tavsiye ediyorum. Bir gün evvelinde yapabilirseniz katiyetle daha hoş oluyor. Afiyet olsun ????.