RenkliDusler
Active member
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram kadayıf
- 200 gram toz fıstık
- 4 çorba kaşığı tereyağ
- Kaymak
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbet hazırlanır şeker ve su kaynatılır 3-4 damla limon sıkılıp kapatılır soğumaya bırakılır.
- Kadayıflar evvel didiklenir daha sonra erimiş tereyağ ile harmanlanır.
- Muffin kalıbının en altına ince bir katman kadayıf temalır .
- daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı toz fıstık eklenir .
- Üzerine yine kadayıf koyulur .
- Birer tatlı kaşığı kaymak koyulur.
- Üzerine fıstık ve kadayıf eklenir .
- Üzerine bir bardak sayesinde bastırılır.
- Fırında 180 c de pişirilir.
- Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğuk şerbetten ikişer veye üçer kaşık dökülür.
- Sıcak servis ederseniz künefeden hiç farkı yok afiyet olsun.