Fox News, Fox News mezunlarıyla dolu bir yönetimi ele almaya hazırlanıyor

BadılCan

Active member
Bay Hegseth, “Fox & Friends Hafta Sonu”ndan Pentagon'u yönetmeye geçmeye hazırlanıyor. Fox Business sunucusu Sean Duffy, Trump'ın ulaştırma bakanı olarak seçtiği isim. Fox çalışanı Tom Homan, sınır çarı olarak seçildi. Dr. Fox izleyicilerine Kovid pandemisini anlatan Janette Nesheiwat, genel cerrahlığa aday gösterildi. (Hâlâ Fox'un maaş bordrosunda kimse yok; kanal, Bay Trump tarafından işe alınan herkesle olan sözleşmelerini feshetti.)

İsrail büyükelçisi olarak yedi yıl boyunca Fox News programına ev sahipliği yapan Mike Huckabee var. Ağustos ayında Fox'taki görevinden ayrılan Tulsi Gabbard, ulusal istihbarat direktörlüğüne aday oluyor. Uzun süredir Fox yorumcusu olan Tammy Bruce ve Monica Crowley Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. Aralarında Sebastian Gorka, Kimberly Guilfoyle ve Keith Kellogg'un da bulunduğu Fox ile bağlantısı olan en az 11 kişi de idari görevlere atandı.

Yönetime giren Fox mezunlarından bazılarının Fox ile diğerlerinden daha fazla bağı var.

Beyaz Saray başkanlık personel ofisini yönetecek olan Sergio Gor, Neil Cavuto'nun rezervasyonunu yaptığı 2012 yılından bu yana Fox'ta çalışmıyor. Sayın Trump tarafından başkanın Orta Doğu özel elçi yardımcısı olarak atanan Morgan Ortagus, 2019'un başlarında sadece iki ay boyunca ağ çalışanı olarak çalıştı.

Bayan Ortagus, Bay Trump'ın ilk döneminde Dışişleri Bakanlığı sözcüsüydü ve gelecek dönem başkanı onun hakkında bazı şüphelerini dile getirdi. Yeni rolünü duyururken, “Morgan benimle üç yıl erken mücadele etti, ama umarım dersini almıştır” diye yazdı. “Bunun gibi şeyler genellikle işe yaramıyor ama onun güçlü bir Cumhuriyetçi desteği var ve ben bunu kendim için yapmıyorum, onun için yapıyorum. Bakalım ne olacak.”

Bay Wallace, yeni yönetimde Fox mezunlarının çoğunluğunun kendi ağı üzerinde olumlu bir etki yaratacağına inandığını söyledi. “Bu, geçmişte seçtiğimiz türden insanların bir kanıtıdır” dedi.