Frambuaz Soslu Kek

RenkliDusler

Active member
Frambuaz Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • Damla çikolata
Frambuaz sos için:

  • 100 gram dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su + 2 tatlı kaşığı nişasta
Frambuaz Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Keki için yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alalım ve rengi açılana kadar uygunca çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağı ve vanilya ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edelim ve karıştıralım (Unu denetimli ekleyelim kekin kıvamı epey koyu olmasın)
  4. Damla çikolata da ekleyelim.
  5. Kek harcını yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 160 derece yaklaşık 35 dakika pişirelim (Kürdan testi kesinlikle yapın)
  7. Kek pişerken frambuazlı sosu hazırlayalım bir küçük tencereye frambuazları ve şekeri alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Suyla açtığımız nişastayı ek edelim ve koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  9. Sosu blender den geçirelim ve soğumaya bırakalım.
  10. Kekimizi fırından alalım ve yaklaşık 10 dakika daha sonra kalıptan çıkaralım.
  11. Kek büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine soğumuş olan sosumuzu paylaştıralım. Afiyet olsun
    ❤
    .
Frambuaz Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst