RenkliDusler
Active member
Frambuaz Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- Damla çikolata
- 100 gram dondurulmuş frambuaz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su + 2 tatlı kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alalım ve rengi açılana kadar uygunca çırpalım.
- Süt, sıvı yağı ve vanilya ekleyelim ve karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edelim ve karıştıralım (Unu denetimli ekleyelim kekin kıvamı epey koyu olmasın)
- Damla çikolata da ekleyelim.
- Kek harcını yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 160 derece yaklaşık 35 dakika pişirelim (Kürdan testi kesinlikle yapın)
- Kek pişerken frambuazlı sosu hazırlayalım bir küçük tencereye frambuazları ve şekeri alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Suyla açtığımız nişastayı ek edelim ve koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Sosu blender den geçirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizi fırından alalım ve yaklaşık 10 dakika daha sonra kalıptan çıkaralım.
- Kek büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine soğumuş olan sosumuzu paylaştıralım. Afiyet olsun