Frambuazlı Eflatun Pasta

RenkliDusler

Active member
Frambuazlı Eflatun Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 yarım çay bardağından avokado yağı ( çiçek yağ da olabilir )
  • 2 Türk fincanı sıvı krema
  • 2 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardak süt
  • 1 yarım çay bardak ılık su
  • Pembe besin boyası (çilekli) + eflatun besin boyası (yaban mersini)
  • 10 kaşık tepeleme dolusu un
Krema için;

  • 1 paket labne peyniri (mascarpone )
  • 1 kutu çiğ krema
  • 4-5 yemek kaşığı dolusu kremşanti ( yoğurt üzere olanlardan / creme fraiche epaisse )
  • 2 paket vanilya
Süsleme için;

  • Dilediğiniz kadar taze frambuaz + 2 muz
  • (pastanın kenarlarını atmam hiç bir vakit ve kesinlikle değerlendiriyorum robottan ufaladım ve üzerine serptim. )
Frambuazlı Eflatun Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Fırını alt üst açtım 170°.
    Fırın tepsiye yağlı kağıt yerleştirdim.
  2. Çabucak pastamı hazırladım. Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırptım.
  3. Akabinde başka gereçleri sırasıyla ekledim son olarak kabartma tozu ile unu ekledim ve düşük ayarda çırptım.
  4. Tepsiye dikkatlice döktüm ve pişirdim.
  5. Başka bir kapta kremayı çırptım buzdolapta 10 dakika beklettim.
  6. Fırından çıkan pastayı kenara aldım ılıdıktan daha sonra kremayı sürdüm.
  7. İçine muz ve frambuaz ek ettim ve ortadan kestiğim başka pastayı üzerine koydum.
  8. Son olarak pastamın kenarlarında ki fazlalıkları robottan çektim ve üzerime serptim bu biçimdelikle israf olmadı ve kıymetlendirmiş oldum.
  9. Dilerseniz frambuaz ile benim üzere süsleyebilirsiniz bu büsbütün size kalmış.
  10. 2 saat buzdolapta dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz .
Frambuazlı Eflatun Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst