RenkliDusler
Active member
Frambuazlı Eflatun Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 yarım çay bardağından avokado yağı ( çiçek yağ da olabilir )
- 2 Türk fincanı sıvı krema
- 2 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardak süt
- 1 yarım çay bardak ılık su
- Pembe besin boyası (çilekli) + eflatun besin boyası (yaban mersini)
- 10 kaşık tepeleme dolusu un
- 1 paket labne peyniri (mascarpone )
- 1 kutu çiğ krema
- 4-5 yemek kaşığı dolusu kremşanti ( yoğurt üzere olanlardan / creme fraiche epaisse )
- 2 paket vanilya
- Dilediğiniz kadar taze frambuaz + 2 muz
- (pastanın kenarlarını atmam hiç bir vakit ve kesinlikle değerlendiriyorum robottan ufaladım ve üzerine serptim. )
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını alt üst açtım 170°.
Fırın tepsiye yağlı kağıt yerleştirdim. - Çabucak pastamı hazırladım. Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırptım.
- Akabinde başka gereçleri sırasıyla ekledim son olarak kabartma tozu ile unu ekledim ve düşük ayarda çırptım.
- Tepsiye dikkatlice döktüm ve pişirdim.
- Başka bir kapta kremayı çırptım buzdolapta 10 dakika beklettim.
- Fırından çıkan pastayı kenara aldım ılıdıktan daha sonra kremayı sürdüm.
- İçine muz ve frambuaz ek ettim ve ortadan kestiğim başka pastayı üzerine koydum.
- Son olarak pastamın kenarlarında ki fazlalıkları robottan çektim ve üzerime serptim bu biçimdelikle israf olmadı ve kıymetlendirmiş oldum.
- Dilerseniz frambuaz ile benim üzere süsleyebilirsiniz bu büsbütün size kalmış.
- 2 saat buzdolapta dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz .