RenkliDusler
Active member
Fransız Mille Feuille Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket milföy hamuru
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurtanın sarısı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 modül olacak biçimde kesip fırına koyuyoruz. 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten daha sonra fırından alıyoruz.
- Milföy hamurları fırındayken muhallebimizi hazırlıyoruz, süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarışını tenceremize alıyoruz. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz.
- Milföylerimizi ortadan ayırıp ortasına muhallebimizden koyuyoruz. Bu etapta isterseniz meyve de ekleyebilirsiniz.
- Sunum için üzerlerine pudra şekeri serptikten daha sonra hazır. Afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.