RenkliDusler
Active member
Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kekimizin şerbeti için bir kaba 3 bardak süt ve şekeri alıp karıştıralım ve dolaba kaldıralım soğuması için.
- daha sonra kekimiz için bir kaba 4 adet yumurta ve 1bardak şekeri alalım mikserin yüksek periyoduyla mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım.
- daha sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim yumurtamızı söndürmeden karıştıralım.
- Yağladığımız borcama dökelim.
- Evvelce ısınmış 170 derece fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallebimiz için tencereye krem santi hariç bütün gereçlerimizi alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Pişirip soğuttuğumuz muhallebimizin içine sade krem şanti de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak pişen kekimizin içine soğuk şerbetimizi döküp düzgünce çekmesini bekliyelim.
- Üzerine muhallebisini de döküp dolaba kaldıralım. Bu tatlıyı bir gece evvelde yaptığınız vakit dinlenmiş ve muhallebisi uygunca dönmüş oluyor. Şimdiden ellerinize sıhhat.