Gelin Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Gelin Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • Ufalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Yarım limon
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi yada antep fıstığı
Gelin Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına bütün materyalleri alıyoruz. Kulak göğsü kıvamında hamuru yoğuruyoruz, yarım saat dinlendirelim.
  2. Ufak ufak yuvarlak biçimde açıyoruz iç harcını koyup ağzı açılmasın diye kapatıyoruz.
  3. Yağlanmış tepsiye dizilip evvelinde ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Birinci sıcaklığı geçince soğuk olan şerbeti döküyoruz afiyet olsun üzerini süslüyorum afiyet olsun.
Gelin Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst