RenkliDusler
Active member
Gelin Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ufalanmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- Yarım limon
- Hindistan cevizi yada antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına bütün materyalleri alıyoruz. Kulak göğsü kıvamında hamuru yoğuruyoruz, yarım saat dinlendirelim.
- Ufak ufak yuvarlak biçimde açıyoruz iç harcını koyup ağzı açılmasın diye kapatıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye dizilip evvelinde ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı geçince soğuk olan şerbeti döküyoruz afiyet olsun üzerini süslüyorum afiyet olsun.