RenkliDusler
Active member
Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- Un
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 şu bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şeker ve suyu tencereye koyup, kaynatırız.
- ondan sonrasında irmik, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ ve margarin bir kapta karıştırılır.
- ondan sonrasında alabildiği kadar un bırakılıp yoğurulur, bezeler yapılır.
- Her beze açıldıktan daha sonra çay bardağı ile kesilip, kesilen kesimlerden 3 tanesi üst üste koyulup kıvrılır ve ortadan ikiye kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişirilir. birinci sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür.