Gül Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Un
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 şu bardağı su
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel şeker ve suyu tencereye koyup, kaynatırız.
  2. ondan sonrasında irmik, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ ve margarin bir kapta karıştırılır.
  3. ondan sonrasında alabildiği kadar un bırakılıp yoğurulur, bezeler yapılır.
  4. Her beze açıldıktan daha sonra çay bardağı ile kesilip, kesilen kesimlerden 3 tanesi üst üste koyulup kıvrılır ve ortadan ikiye kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  5. 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişirilir. birinci sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst