RenkliDusler
Active member
Hamsiköy Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda pirinçler güzelce yıkanıp haşlanır epey az sulu kalsın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz.
- 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Fırın için uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.