RenkliDusler
Active member
Harf Pasta Pandispanyalı F Harfi Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 tepeleme su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 4 adet yumurta
- 1 tepeleme su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğdayı nişastası
- 2 yumurta
- 1 adet vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Pasta kreması tanımı için; evvela pasta kremasını hazırlayalım. Ocağın altını yakmadan süt ve yumurtaları tencereye alıp karıştırıyoruz.
- sonrasındasında şeker, nişasta ve un ekleyip yeterlice karıştırıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp, tereyağı ve vanilin ekleyip robotun mikseri ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
- Streç sinema ile üzerini örtüp, soğumaya bırakıyoruz (Ben tencerenin kapağını kapatıp bekletiyorum kabuklanma yapmıyor soğukken tencereniz uygunsa siz de o denli yapabilirsiniz) büsbütün soğumasını bekliyoruz.
- Farklı bir kaba kremayı alıyoruz, ben makinede yaptım krema katılaşana kadar çırpıyoruz (dikkat edin tereyağına dönüşmeden katılaştırın).
- Katılaşan krema ile büsbütün soğumuş harcı birleştirip, kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kremamız hazır ???? isterseniz çabucak kullanabilirsiniz lakin 1 gün dolapta bekletirseniz daha hoş form alacaktır.
- Pandispanya tanımı için; pandispanyayı birkaç gün önce yapabilirsiniz buzdolabında bekleyebilir daha hoş oluyor. Öncelikle 6 yumurta ve 1. 5 su bardağı toz şekeri kabımıza alıyoruz makinede 3 4 dakika en yüksek ayarda karıştırıyoruz.
- Karışmaya devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ek ediyoruz bu türlü de 8 9 dakika karıştırıyoruz.
- Yumurta mayonez kıvamını alıyor. Benim 5. 5 litre kasem kapattığımda kaseyi doldurmuştu fotoğraflardan görürsünüz.
- sonrasındasında üzerine eleyerek un, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu azar azar ekleyip spatula yardımı ile yavaşça söndürmeden birkaç dakika karıştırıyoruz.
- Ben standart fırın tepsisi kullandım dikdörtgen, altına yağlı kağıt yerleştirin olağan bir biçimde. Hazırlamış olduğunuz harcın yarısından fazlasıni yani 3 de 2 sini tepsinize dökün.
- 170 derecede denetimli 20 25 dakika pişirin (Kendi fırınınıza bakılırsa müddet değişebilir)
- Kürdan batırın şayet yapışmıyor ise hazır demektir o keki kenara alin sofra bezine sarin. Kalan pandispanyayı tepsiye dökün tekrar tıpkı biçimde bir defa daha pandispanya yapın onunda 3 de 2 sini dökün ve pişirin.
- Kalan 2 ölçü pandispanyayıda son defa tepsiye dökün ve pişirin 3 kat kesmeye gerek kalmadan pandispanya hazır olur. Pandispanya hamuru beklerken sönmüyor merak etmeyin.
- ondan sonrasında yağlı kağıt ile cetvel ile ölçerek istediğiniz harf sayı taslağı çıkartın 3 kat pandispanyanın üzerine yerleştirin iğne batırın kaymasın diye ve formu kesin.
- ondan sonrasında ister uçlarla ister düz bir biçimde üzerini kenarlardan başlayarak krema ile kaplayın. Pastayı 3 kat bu türlü döşeyin ben ortasına damla çikolata ve muz koydum üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben eti puf yumuşak şeker çikolata pasta süsü ve çilek kullandım elimde bunlar vardı siz de elinizde ne var ise süsleyebilirsiniz.