Harf Pasta Pandispanyalı F Harfi

RenkliDusler

Active member
Harf Pasta Pandispanyalı F Harfi Tanımı İçin Materyaller

Pandispanya için;

• 4 adet yumurta
  • 1 tepeleme su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
2. pandispanya için;

• 4 adet yumurta
  • 1 tepeleme su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
Pasta kreması için;

• 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğdayı nişastası
  • 2 yumurta
  • 1 adet vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Harf Pasta Pandispanyalı F Harfi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Pasta kreması tanımı için; evvela pasta kremasını hazırlayalım. Ocağın altını yakmadan süt ve yumurtaları tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. sonrasındasında şeker, nişasta ve un ekleyip yeterlice karıştırıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp, tereyağı ve vanilin ekleyip robotun mikseri ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
  3. Streç sinema ile üzerini örtüp, soğumaya bırakıyoruz (Ben tencerenin kapağını kapatıp bekletiyorum kabuklanma yapmıyor soğukken tencereniz uygunsa siz de o denli yapabilirsiniz) büsbütün soğumasını bekliyoruz.
  4. Farklı bir kaba kremayı alıyoruz, ben makinede yaptım krema katılaşana kadar çırpıyoruz (dikkat edin tereyağına dönüşmeden katılaştırın).
  5. Katılaşan krema ile büsbütün soğumuş harcı birleştirip, kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kremamız hazır ???? isterseniz çabucak kullanabilirsiniz lakin 1 gün dolapta bekletirseniz daha hoş form alacaktır.
  6. Pandispanya tanımı için; pandispanyayı birkaç gün önce yapabilirsiniz buzdolabında bekleyebilir daha hoş oluyor. Öncelikle 6 yumurta ve 1. 5 su bardağı toz şekeri kabımıza alıyoruz makinede 3 4 dakika en yüksek ayarda karıştırıyoruz.
  7. Karışmaya devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ek ediyoruz bu türlü de 8 9 dakika karıştırıyoruz.
  8. Yumurta mayonez kıvamını alıyor. Benim 5. 5 litre kasem kapattığımda kaseyi doldurmuştu fotoğraflardan görürsünüz.
  9. sonrasındasında üzerine eleyerek un, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu azar azar ekleyip spatula yardımı ile yavaşça söndürmeden birkaç dakika karıştırıyoruz.
  10. Ben standart fırın tepsisi kullandım dikdörtgen, altına yağlı kağıt yerleştirin olağan bir biçimde. Hazırlamış olduğunuz harcın yarısından fazlasıni yani 3 de 2 sini tepsinize dökün.
  11. 170 derecede denetimli 20 25 dakika pişirin (Kendi fırınınıza bakılırsa müddet değişebilir)
  12. Kürdan batırın şayet yapışmıyor ise hazır demektir o keki kenara alin sofra bezine sarin. Kalan pandispanyayı tepsiye dökün tekrar tıpkı biçimde bir defa daha pandispanya yapın onunda 3 de 2 sini dökün ve pişirin.
  13. Kalan 2 ölçü pandispanyayıda son defa tepsiye dökün ve pişirin 3 kat kesmeye gerek kalmadan pandispanya hazır olur. Pandispanya hamuru beklerken sönmüyor merak etmeyin.
  14. ondan sonrasında yağlı kağıt ile cetvel ile ölçerek istediğiniz harf sayı taslağı çıkartın 3 kat pandispanyanın üzerine yerleştirin iğne batırın kaymasın diye ve formu kesin.
  15. ondan sonrasında ister uçlarla ister düz bir biçimde üzerini kenarlardan başlayarak krema ile kaplayın. Pastayı 3 kat bu türlü döşeyin ben ortasına damla çikolata ve muz koydum üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  16. Ben eti puf yumuşak şeker çikolata pasta süsü ve çilek kullandım elimde bunlar vardı siz de elinizde ne var ise süsleyebilirsiniz.
Harf Pasta Pandispanyalı F Harfi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı