Harika Pişmeyen Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Kusursuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
İrmik muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 şu bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Vişne sosu için;

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Eksiksiz Pişmeyen Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bisküvileri rondadan geçirip büsbütün toz haline getiriyoruz .
  2. Eritilmiş tereyağ ile güzelce karıştırıp kelepçeli kalıba bastırarak yerleştiriyoruz (kelepçenin tabanına yağılı kağıt koyun).
  3. Muhallebi için şeker, süt, ve irmiği orta ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve tereyağını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Muhallebiyi bisküvili tabanın üstüne döküp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Uygun bir tencereye vişne suyu, şeker ve nişastayı alıp güzelce karıştırıyoruz ve orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Biraz ılıyınca güzelce soğuyan muhallebinin üzerine döküyoruz oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyuyoruz.
Kusursuz bir tanım daima yaparım kesinlikle deneyin :).

Not: sosunu vişne suyu yerine limonataylada yapabilirsiniz tıpkı ölçülerle oda fazlaca hoş oluyor kesinlikle iki tarifide deneyin şimdiden afiyet olsun :).

Harika Pişmeyen Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst