Haşhaşlı Revani

RenkliDusler

Active member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • İsteğinize bakılırsa mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
Şerbeti için;

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbetini yapmakla başlıyoruz bir tencereye şekeri ve suyu ek ediyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ek ediyoruz 10 dakika kadar kaynadıktan daha sonra kapatıyoruz.
  3. Çırpma kabına şekeri ve yumurtaları alıyoruz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. çabucak sonrasında irmik sıvı yağ limon suyu ve yoğurdu ekliyoruz karıştırıyoruz unu, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı eleyerek ekliyoruz yine çırpıyoruz. En son haşhaşıda koyarak bitiriyoruz altını yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
  5. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkardıktan daha sonra 5 dakika kadar birinci sıcağını çıkmasını bekliyoruz ondan sonrasında dilimlediğimiz kekimize şerbetini döküyoruz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst