RenkliDusler
Active member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller
Revani için;
Alternatif 1
Not EkleTanımı Yazdır
Revani için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4,5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 4 damla limon
Alternatif 1
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hazır kaymak
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetin hazırlanışı suyu ve şekeri tencereye alın. Düzgünce karıştırın. Kaynamaya çıktıktan daha sonra 5 dakika daha kaynatın. 4 damla limon sıkın. 2 dakika daha kaynatıp bir kenara soğumaya bırakın.
- Değerli (Şerbet soğuk revani sıcak olacak. Lakin revaninin birinci sıcaklığının çıkması gerekiyor. Revani fırından çıkınca 5 dakika bekletin daha sonra dökün şerbeti)
- Revaninin hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek zamanında beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Yağı ve yoğurdu ekleyin çırpın.
- İrmik ve haşhaşı ekleyip düşük devranda çırpın.
- En son eleyerek unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En düşük zamanda hayli kısa bir süre çırpın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
- Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30 dakika denetimli olarak pişirin.
- Şerbetin verilmesi için; fırından çıkan revaninin birinci sıcaklığının çıkması için 5 dakika bekleyin. Revaninin birtakım yerlerini aralıklarla çatalla delin.
- 5 dakika daha sonra soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün.
- Süsleme için; alternatif 1 2 poşet krem şantiye 1 bardak süt ekleyip çırpın. Revani soğuyunca üzerine güzelce sürün. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- Alternatif 2. üzerine servis edeceğiniz sırada hazır kaymak koyabilirsiniz (Ben o denli yaptım) Afiyet olsun????