Haşhaşlı Revani

RenkliDusler

Active member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

Revani için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 4,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 damla limon
Üzerine;

Alternatif 1

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Alternatif 2

  • Hazır kaymak
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbetin hazırlanışı suyu ve şekeri tencereye alın. Düzgünce karıştırın. Kaynamaya çıktıktan daha sonra 5 dakika daha kaynatın. 4 damla limon sıkın. 2 dakika daha kaynatıp bir kenara soğumaya bırakın.
  2. Değerli (Şerbet soğuk revani sıcak olacak. Lakin revaninin birinci sıcaklığının çıkması gerekiyor. Revani fırından çıkınca 5 dakika bekletin daha sonra dökün şerbeti)
  3. Revaninin hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek zamanında beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  4. Yağı ve yoğurdu ekleyin çırpın.
  5. İrmik ve haşhaşı ekleyip düşük devranda çırpın.
  6. En son eleyerek unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En düşük zamanda hayli kısa bir süre çırpın.
  7. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
  8. Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30 dakika denetimli olarak pişirin.
  9. Şerbetin verilmesi için; fırından çıkan revaninin birinci sıcaklığının çıkması için 5 dakika bekleyin. Revaninin birtakım yerlerini aralıklarla çatalla delin.
  10. 5 dakika daha sonra soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün.
  11. Süsleme için; alternatif 1 2 poşet krem şantiye 1 bardak süt ekleyip çırpın. Revani soğuyunca üzerine güzelce sürün. Buzdolabında 1 saat bekletin.
  12. Alternatif 2. üzerine servis edeceğiniz sırada hazır kaymak koyabilirsiniz (Ben o denli yaptım) Afiyet olsun????
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst