RenkliDusler
Active member
Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker (Orijinal tanımda bu ölçü ve bu ölçüyle de yapıyorum ancak kimi vakit de 2 fincan şeker yarım fincan da pekmez kullanıyorum bu tanımımda pekmezli biçimde yaptım)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı (Biz ayçiçek yağı tüketmiyoruz, şayet zeytin yağı sevmiyorsanız ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı tahin
- 1 kahve fincanı tane haşhaş
- 1 kahve fincanı ceviz
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyallerimizin oda sıcaklığında bulunmasına dikkat ederek evvela şekerimizi ve yumurtalarımızı rengi beyazlaşana kadar çırpalım.
- Zeytinyağımızı, sütümüzü, tahinimizi ve pekmezimizi ekleyerek gereçler karışıncaya kadar yine çırpalım.
- En son olarak da kuru materyalleri ekleyip, homojen olana kadar harcımızı karıştıralım. Yağlanmış kalıbımıza aktaralım.
- Fansız alt-üst ayarında 170 derecede evvelde ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim. Her fırının pişirme karakteri farklı oluyor. Pişip, pişmediğini kürdanla kesinlikle denetim edelim. Yanına hoş bir kahveyle, afiyet şifa olsunn