RenkliDusler
Active member
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Alt tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Alt tabanı için;
- 6 adet havuç
- 1 paket petibör bisküvi
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- Tarçın
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda alt tabanı için rendelenmiş havuç, sıvı yağ ve şekeri tavaya alıyoruz ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan havucu ocaktan alıyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz.
- Akabinde küçük küçük parçalanmış bisküviyi, cevizi ve tarçınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harcımızı borcamın tabanına eşit biçimde yayıyoruz.
- Muhallebisi için; krema hariç bütün materyalleri ekleyip göz göz olup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
- Akabinde kremayı ekleyip düzgünce çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi havuçlu harcımızın üstüne döküyoruz ve düzeltiyoruz.
- Tatlımızın soğuyup muhallebinin donması için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.