RenkliDusler
Active member
Havuçlu Şahane Kekim Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz fındık karışımı
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı elenmiş un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, süt dökülür biraz çırpılır daha sonra sırasıyla havuç, ceviz fındık karışımı, tarçın vanilya temalır karıştırılır.
- En son kabartma tozu ek edilen, elenmiş un konur ve çırpıcı ile (Un büsbütün karışana kadar) az ölçü çırpılır.
- Sıvı yağ ile yağlanıp üzerine un serpiştirilen kek kalıbında, evvelinde ısıtılmış fırında 175 derecede 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun????.