Havuçlu Tarçınlı Kek

RenkliDusler

Active member
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı hindistan cevizi
  • yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 tane büyük rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu tarçın
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi köpürene kadar 3 -4 dakika çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında sıvı yağını ve tereyağını ek edip biraz daha çırpıyoruz.
  3. Unumuzu eledikten daha sonra üzerine ek ediyoruz kabartma tozumuzu ve vanilyasını da ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  4. Son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu, cevizi, hindistan cevizini, havucumuzu, tarçını ek edip karıştırıyoruz.
  5. Yağladığımız baton kek kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz.
  6. 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Benim fırınım biraz eski olduğu için 40 dakikada pişiyor siz denetimli pişirin.
  7. Pişen kekimizi soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????????‍????.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst