RenkliDusler
Active member
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı hindistan cevizi
- yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 tane büyük rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu tarçın
- 1 portakal kabuğu rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi köpürene kadar 3 -4 dakika çırpıyoruz.
- ondan sonrasında sıvı yağını ve tereyağını ek edip biraz daha çırpıyoruz.
- Unumuzu eledikten daha sonra üzerine ek ediyoruz kabartma tozumuzu ve vanilyasını da ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- Son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu, cevizi, hindistan cevizini, havucumuzu, tarçını ek edip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız baton kek kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz.
- 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Benim fırınım biraz eski olduğu için 40 dakikada pişiyor siz denetimli pişirin.
- Pişen kekimizi soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????????????.