RenkliDusler
Active member
Hazırlarını Aratmayacak Malaga Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti (Soğuduktan daha sonra)
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
- İri kıyılmış fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın. Karışıma yumurtaları ek edip yine çırpın.
- Akabinde sıvı yağı da ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan daha sonra unu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın ve borcama dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
- Kreması için; kremşanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp orta ateşte düzgünce pişirin.
- Pişen muhallebiyi soğuması için ortada bir karıştırın. Muhallebi soğuduktan daha sonra, kremşantiyi ekleyip güzelce çırpın.
- Ganaj sosu için; kremayı ısıtın. Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Keki eşit bir biçimde kestikten daha sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün.
- Kestiğiniz öbür keklere birebirini uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun. Afiyet olsun.