Hazırlarını Aratmayacak Malaga Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Hazırlarını Aratmayacak Malaga Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (Soğuduktan daha sonra)
Çikolata sosu için;

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • İri kıyılmış fındık
Hazırlarını Aratmayacak Malaga Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın. Karışıma yumurtaları ek edip yine çırpın.
  2. Akabinde sıvı yağı da ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan daha sonra unu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın ve borcama dökün.
  3. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  4. Kreması için; kremşanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp orta ateşte düzgünce pişirin.
  5. Pişen muhallebiyi soğuması için ortada bir karıştırın. Muhallebi soğuduktan daha sonra, kremşantiyi ekleyip güzelce çırpın.
  6. Ganaj sosu için; kremayı ısıtın. Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  7. Keki eşit bir biçimde kestikten daha sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün.
  8. Kestiğiniz öbür keklere birebirini uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun. Afiyet olsun.
Hazırlarını Aratmayacak Malaga Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst