RenkliDusler
Active member
Helva Topları Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- Yarım çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pekmez
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yağları tencerede eritin unları ekleyin rengi yavaşça dönene kadar kavurun daha sonra susam ve cevizi ekleyin.
- Biraz daha kavurun en son ocaktan alın 5 dakika soğutun birinci sıcağı çıksın pekmezi ekleyin karıştırın.
- Çok sıcak elinizi değdiremezsiniz dolapta 10 dakika soğutun dolaptan alın.
- Elinizle yuvarlayın servise hazır deneyin denettirin ????????????????????.