RenkliDusler
Active member
Hibiskuslu Ayva Tatlısı Bayıltan Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet karanfil
- 1 su bardağı su
- 5 adet hibiskus
- Kaymak ,tahin
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvalarımızın kabuklarını soyup ortasındaki sert çekirdekli kısımlarından ayıklıyoruz.
- Tencereye dizip her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker döküyoruz. Suyumuzu yavaşca tencereye ekleyip hibiskus ve karanfilleri attıktan daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı kaynamaya bırakıyoruz.
- Kontrolli gidin köpürerek pişiyor suyu jöleye dönüşüyor. Ayvalarımız ortalama 20 dk pişmiş oluyor.
- Servis edeceğimiz tabağa alıp çukur yerime kaymak üzerine ceviz ve tahin gezdirerek servis edebilirsiniz Afiyet bal şeker olsun enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen