RenkliDusler
Active member
Hisdistan Cevizli Havuç Topları Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
O kadar yavaşça ve lezzetli ki konuk masaları için hayli hoş ve yavaşça bir tanım. Yapılışı ile o kadar kolay ki çocuklar buna bayılacak.
- 6 adet büyük uzunluk havuç
- 1 paket petibör
- 1 yemek kaşığı margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Hisdistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
O kadar yavaşça ve lezzetli ki konuk masaları için hayli hoş ve yavaşça bir tanım. Yapılışı ile o kadar kolay ki çocuklar buna bayılacak.
- Öncelikle havuçları rendeleyelim. Ben 6 adet kullandım siz iki ölçüde yapabilirsiniz o size kalmış.
- Rendelenmiş havuçları tavaya alın ve 7 kaşık şekeri ekleyin ve ocağa alın şekeri havuçlara güzelce yedirene ve suyu çekene kadar pişirin.
- Söndürmeden iki dakika kadar evvel margarini, tarçını ve cevizi ekleyin.
- Bir iki tıp daha karıştırıp tarçını düzgünce yedirince altını kapatın.
- 1 paket sade petibörü fazlaca ufak olmayacak biçimde parçalayın ve içine sıcak olan havuçlu harcı dökün.
- Sıcak olacağı için elinizle karıştıramazsınız. Biraz spatula ile karıştırın uygunca birbirine yedirene kadar ve petibörler eriyene kadar karıştırın.
- Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince elinizle düzgünce yoğurur üzere bastırın.
- Birbirine düzgünce izlesen havuçlu harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp hisdistan cevizi ne bulayın. Üstünü süslemesi size kalmış.
- Çayın yanına kahve sunumlarına epeyce yakışacak emin olun.Afiyet bal şeker olsun