RenkliDusler
Active member
İbiza Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
İbiza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 paket bisküvi
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket hazır pasta kreması
- 1 su bardağı süt
- Gereğince muz
- Damla çikolata
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 50 gram margarin
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için bir tencereye un, şeker, kakaoyu alıp karıştırın ve ocağın altını açalım.
- Yavaş yavaş sütü ek edip karıştırmaya devam edin.
- Yoğunlaşınca ocağın altını kapatın tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
- Bisküvileri rondoda toz haline getirin.
- Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ek ederek karıştırın.
- Tepsinin tabanına yanmaz fırın kağıdı serip bisküvileri üzerine boşaltıp eşit bir biçimde yayın.
- Akabinde üzerine ağır bir şeyle bastırarak bisküvileri sıkıştırın.
- Bisküvilerin üzerine kakaolu muhallebiyi eşit ölçüde yayın ve düzleştirin.
- Muhallebi soğuyana kadar buzdolabında dinlendirin.
- Soğuyan muhallebinin üzerine tarife göre hazırlanmış vanilyalı pasta kremasını döküp yayın.
- Damla çikolataları da ekleyin.
- Üzerine tepsi ile örterek 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Sonraki gün tepsiyi dolaptan çıkarıp bıçak ile ortadan iki kesin.
- Uzun kenarlara muzları yerleştirip fırın kağıdı sayesinde rulo yapın ve istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.
- Tüm tatlıyı dilimledikten daha sonra servis tabağına alın.
İbiza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı