RenkliDusler
Active member
İrmik Helvası (Helvacı Ali Tarifi) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- İsteğe bakılırsa tarçın ve ceviz
- kıvam aldıktan daha sonra;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı sıcak su
- 3 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı soğuk su
- 2 su bardağı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağları tavaya alıp, irmik ve unu ekleyelim.
- Karıştırarak rengi biraz dönene kadar kavuralım ben 10 dk kavuruyorum siz bunu arttırabilirsiniz. Dilerseniz toz tarçın ve iri kıyılmış cevizi bu basamakta ekleyebilirsiniz.
- Şerbet gereçlerini bir sürahide karıştırıp, rengi yoğunlaşan irmiğin üzerine yavaş yavaş ekleyelim. Eklerken karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvamını almaya başlayacak, yoğunlaştığında 3 yemek kaşığı pekmez ve bir çay bardağı sıcak suyu karıştırıp helvanın içine ekleyelim. bu biçimdelikle pekmez hem lezzet hemde renk vermiş olacak.
- Çok katı bulunmasına gerek yok dinlenirken katılaşacak. Güzelce karıştırıp tavanın ağzı kapatılır 5-10 dk dinlendikten daha sonra servis edilir. Üzerine ceviz yanına dondurma epeyce yakışır. Afiyet olsun .