İrmik Tatlısı (Limonlu)

RenkliDusler

Active member
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı İçin Gereçler

İrmikli muhallebi için;

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik +2 kaşık
  • 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
Limonlu sos için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendesi ve birebir limonun kabuğu
Renk vermesi için;

  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal yahut besin boyası
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml bir tencereye süt, şeker, irmiği alıyoruz. Daima karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya yakın margarini ekleyip altını kapatıyoruz.
  3. Güzelce karıştırıyoruz margarin erisin diye. Ocaktan alıp ılıdıktan daha sonra vanilya ve hindistan cevizini ekliyoruz. yenidendan güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ben tart kalıbında denemek istedim siz istediğiniz kalıpta, borcamda yapabilirsiniz. Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
  5. Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Bir kaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  6. Sosu için; tüm gereçleri tavada karıştırıp, pişiriyoruz. Sosu soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan sosu, irmikli muhallebinin üstüne döküyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Not: Sos seçimi size bağlı, isterseniz üstüne çikolatalı sos, portakallı, çilekli sosta yapabilirsiniz. Hepsini denedim favorim limonlu sos oldu tavsiyemdir ???????? Afiyet olsun herkese
❤


İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst