RenkliDusler
Active member
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı İçin Gereçler
İrmikli muhallebi için;
Not EkleTanımı Yazdır
İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İrmikli muhallebi için;
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik +2 kaşık
- 50 gram margarin (2 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limonun rendesi ve birebir limonun kabuğu
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal yahut besin boyası
Not EkleTanımı Yazdır
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml bir tencereye süt, şeker, irmiği alıyoruz. Daima karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın margarini ekleyip altını kapatıyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz margarin erisin diye. Ocaktan alıp ılıdıktan daha sonra vanilya ve hindistan cevizini ekliyoruz. yenidendan güzelce karıştırıyoruz.
- Ben tart kalıbında denemek istedim siz istediğiniz kalıpta, borcamda yapabilirsiniz. Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
- Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Bir kaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sosu için; tüm gereçleri tavada karıştırıp, pişiriyoruz. Sosu soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan sosu, irmikli muhallebinin üstüne döküyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

İrmik Tatlısı (Limonlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı