İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2damla limon suyu
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım.
  2. Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpalım.
  3. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
  4. Akabinde irmik ,kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpalım.
  5. Yağladığımız fırın kabımıza kek harcımızı boşaltalım.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişilerim.
  7. Şerbet soğuk kek sıcak olacak biçimde şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsuuuuuunn ????.

İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst