İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası

RenkliDusler

Active member
İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, irmik ve şeker tencereye alınıp çırpma teli ile karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  2. Kaynayıp göz göz olunca vanilya ve margarin eklenir. Eriyince altı kapatılır.
  3. Borcama (22×22 cm küçük borcam kullandım) 1 sıra bisküvi dizilir.
  4. Üzerine kepçe sayesinde muhallebinin üçte biri dökülüp düzlenir.
  5. Üzerine tekrar bisküvi dizilip muhallebi dökülür, bir kat daha birebir süreç yapılır.
  6. 3 kat bisküvi ve 3 kat muhallebi olmuş oldu.
  7. Soğuyan kadar buzdolabında dinlendirilir.
  8. Soğuyunca kalan bisküviler rondodan geçirilip en üste serpilir.
  9. Dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun ????.

İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.

İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst