RenkliDusler
Active member
İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1.5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, irmik ve şeker tencereye alınıp çırpma teli ile karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayıp göz göz olunca vanilya ve margarin eklenir. Eriyince altı kapatılır.
- Borcama (22×22 cm küçük borcam kullandım) 1 sıra bisküvi dizilir.
- Üzerine kepçe sayesinde muhallebinin üçte biri dökülüp düzlenir.
- Üzerine tekrar bisküvi dizilip muhallebi dökülür, bir kat daha birebir süreç yapılır.
- 3 kat bisküvi ve 3 kat muhallebi olmuş oldu.
- Soğuyan kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Soğuyunca kalan bisküviler rondodan geçirilip en üste serpilir.
- Dilimlenip servis edilir.
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
İrmikli Muhallebi İle Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı