RenkliDusler
Active member
Islak Kek (Tamamıyla Ipıslak) Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Şekeriniz güzelce eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz daha sonrasında un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve kekimizi hazırlıyoruz.
- Fırınınızı 180 derece fırında ısıtıyoruz, kalıbımızı güzelce yağlıyoruz ve kekimizi kalıba döküp fırına veriyoruz.
- Bu sırada çabucak sosumuzun materyallerini ocağa alıp kaynayana kadar güzelce karıştırıyoruz. Kekimizin üzerine sıcak sos dökeceğiz.
- Kekimizi kürdan denetimi yaparak denetimli bir biçimde pişirip fırından alıyoruz.
- Çabucak kekimizi kalıptan çıkıp çıkmadığını denetim ediyoruz ve çıktıysa geri kalıba yerleştirip sosu büsbütün çekebilmesi için kürdanla her yerini deliyoruz.
- Sosumuzu döküyoruz bu türlü 1-2 saat beklerse tüm sosu çekiyor. daha sonrasında ıpıslak mükemmel bir kek ziyafeti çekiyoruz. Afiyet olsun.