RenkliDusler
Active member
Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) İçin Materyaller
Çay bardağı ölçüsü- 125 ml
Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı damla çikolata
Çay bardağı ölçüsü- 125 ml
Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpın.
- Sırasıyla içine yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyin biraz karıştırdıktan daha sonra kakao,unu ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış borcama kek harcını döküp evvelde ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Kek pişiyorken sosunu hazırlayın. Bir sütlüğün içine sütü, şekeri, yağı ve kakaoyu ekleyip pişirin, pişen sosun içine çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Keki fırından çıkarın ,ilk sıcağı geçince dilimleyip sıcak sosu döküp sosun içine çekmesini bekleyin.
- Sosunu içine çekince istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun