Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) Görüntülü

RenkliDusler

Active member
Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
Su bardağı ölçüsü- 200ml

Çay bardağı ölçüsü- 125 ml


Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpın.
  2. Sırasıyla içine yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyin biraz karıştırdıktan daha sonra kakao,unu ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  3. Yağlanmış borcama kek harcını döküp evvelde ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede fırında 30 dakika kadar pişirin.
  4. Kek pişiyorken sosunu hazırlayın. Bir sütlüğün içine sütü, şekeri, yağı ve kakaoyu ekleyip pişirin, pişen sosun içine çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
  5. Keki fırından çıkarın ,ilk sıcağı geçince dilimleyip sıcak sosu döküp sosun içine çekmesini bekleyin.
  6. Sosunu içine çekince istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Islak Kek Tanımı (Kek Tarifleri) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst