RenkliDusler
Active member
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 200 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında bekletilmiş yumurt ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dk çırpıyoruz.
- sonrasındasında süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunuda ek ederek son defa çırpıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 175 dr fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. Yaklaşık 30-35 dakikada pişmiş olacak.
- Kekimiz pişerken sütümüzü şekerimizi ve kakaomuzu uygun bir tencereye alarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Son olarak çikolatamızın ek ederek kısık ateşte çikolatalarımız eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız birinci sıcağı çıkmış kekimizi dilimleyip kürdanla delikler oluşturuyoruz ve sosumuzu güzelce eşit biçimde döküyoruz.
- Kekimizi soğuyunca dilediğini üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.