RenkliDusler
Active member
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt (200 ml)
- 1 bardak şeker (200 ml)
- 1 bardak eritilmiş margarin (200 gr) sıvı yağda olur
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpalım, köpük köpük olana kadar. Yapmaya devam edelim.
- ondan sonrasında erittiğimiz 200 gram eritilmiş margarini (Sıvı yağda kullanabilirsiniz)
- 1 bardak sütümüzü ve kakaoyu da ekleyip karıştıralım.
- Başka materyaller eklenmeden karışımdan 1 bardak ayıralım. Piştikten daha sonra üzerine dökeceğiz.
- sonrasındasında un ve kabartma tozunu içine ekleyerek öncesinden yağlamış olduğumuz kalıba koyalım.
- 180 derece fırında 40 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizin üzerine ayırmış olduğumuz 1 bardak sosumuzu dökelim.
- Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.