RenkliDusler
Active member
Ispanaklı Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram margarin
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ıspanak püresi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şeker ve su tencereye alınır, kaynamaya başladıktan daha sonra altı yavaşça kısılarak 13 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır.
- Haşlanan ıspanak yaprakları robot sayesinde püre haline getirilir.
- Sıvı yağ, margarin, yumurta, toz şeker de robota eklenir, uygunca karıştırılır. Akabinde un, kabartma tozu, vanilin eklenerek yumuşak hamur elde edilir.
- Hamur iki kesime ayrılır, merdane sayesinde açılır, çay bardağı sayesinde daireler oluşturulur. etrafında fazla kalanlar alınarak 3 kesim üst üste eklenir, rulo yapılır.
- Bıçak sayesinde ikiye ayrılır hamur bitene kadar süreç tamamlanır tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuk şerbet dökülür.