Ispanaklı Kek

RenkliDusler

Active member
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

• 4 adet yumurta
  • 3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
Kreması için;

• 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz kremşanti
Islatmak için;

• 1 su bardağı süt
Ortası için;

• 4 adet muz
Üstü için;

• 3 adet muz
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yumurta ile limon suyunu çırpalım. Üzerine şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim. Akabinde bir su bardağı yağ ve sütle bir arada püre yaptığımız ıspanağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştıralım.
  2. Yağladığımız borcama kek harcımızı yayalım( 28* cm 28*cm kullandım). Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim (Fırından fırına fark var denetimli pişirin).
  3. Kreması için bir tencereye sütü unu ve şekeri alarak karıştıralım. Üzeri göz göz olunca biraz daha pişirip tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek ocaktan alalım. Kremamız soğuyunca içerisine bir paket toz kremşantiyi ekleyip çırpalım.
  4. Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım.
  5. Kek soğuduktan daha sonra altında kek bırakacak biçimde kaşıkla üst katmanı çıkartalım, kekin iç kısmını bir su bardağı sütle ıslatalım içerisine istediğiniz meyveyi dize bilirsiniz ben dilimlenmiş muz kullandım meyveyi de dizdikten daha sonra kremayı üzerine dökelim.
  6. Son olarak üzerine de ayırdığımız kek kesimlerini elimizle ufalayıp kekin üstüne dizelim. Soğuduktan daha sonra üzerini süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun????
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı