RenkliDusler
Active member
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kekimiz yapıyoruz kek gereçlerimizle ıspanaklı kekimizi yapıyoruz.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcımızı döküyoruz ve düzleştiriyoruz.
- 170 fırında 15 -20 dakka ortası pişiriyoruz.
- Soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Kreması için yağ vanilya hariç bütün gereçleri tenceremize koyup yoğunlaşınca teremyağı vanilyayı ekliyoruz ocağın altını kapatalım mikserle çırpıyoruz.
- Soğuyan kekimizi istediğimiz biçimdeki kalıpta 2 modül kek çıkarıyoruz .
- 1 modülle 2 parçayı 3cm daha küçük kesiyoruz.
- 1 parçayı ayarlanabilir kalıbımıza koyuyoruz.
- Muhallebinin yarısını kekemizin üstüne koyuyoruz.
- 2 kesimimizi da muhalebinin üstüne koyup geri kalan muhallebiyi de koyup kekin artan modüllerini da robottan geçirip en üstene koyuyoruz.
- 3 saat dolapta bekletiyoruz ( ben 1 gece beklettim ) dolaptan çıkarıp kalıptan çıkarıp servise hazır.