RenkliDusler
Active member
İzmir Rulo Pavlova Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 yumurta beyazı
- 1 fiske tuz
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Limon aroması isteğe bağlı
- 1 pk vanilya
- 250 gram maskarpone yahut labne peynir
- 1 paket hazır krema 200 ml
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 pk vanilya
- 30 gram bitter çikolata
- Orman meyve çeşitleri
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yumurta akını ve tuz kabarana kadar mikser ile çırpıyoruz.
- Köpük haline geldikten daha sonra azar azar şeker ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Akabinde limon suyu, vanilya ekleyerek karıştıralım 25 x 35 ölçülerine yakın kalıba yağlı kağıt serelim harcımızı içine döküp öncesinden ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirelim.
- Pudra şekerini ve kremayı bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
- Başka bir kapta maskarpone çırpıyoruz.
- sonrasındasında birleştirip içine vanilya ekleyip çırpıyoruz .
- İnce kıyılmış bitter çikolatayıda ekleyip güzelce çırpıp dinlenmeye alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serdiğimiz yağlı kağıda zıt olarak kırmadan çıkartıyoruz.
- yine pudra şekeri serpip yağlı kağıtla rulo yaparak sarıyoruz.
- Soğuttuktan daha sonra üzeri için biraz peynir kreması ve orman meyvesi ayırıyoruz.
- Ruloyu açıp peynir kremasını sürüyoruz .
- Orman meyveleri içine yerleştirdikten daha sonra pudra şekeri serpip rulo yapıyoruz.
- Üzerine kremayı ve meyveleri yerleştirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. !.
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı