İzmir Rulo Pavlova

RenkliDusler

Active member
İzmir Rulo Pavlova Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Limon aroması isteğe bağlı
  • 1 pk vanilya
Peynir kreması için;

  • 250 gram maskarpone yahut labne peynir
  • 1 paket hazır krema 200 ml
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 pk vanilya
  • 30 gram bitter çikolata
  • Orman meyve çeşitleri
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 4 yumurta akını ve tuz kabarana kadar mikser ile çırpıyoruz.
  2. Köpük haline geldikten daha sonra azar azar şeker ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  3. Akabinde limon suyu, vanilya ekleyerek karıştıralım 25 x 35 ölçülerine yakın kalıba yağlı kağıt serelim harcımızı içine döküp öncesinden ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirelim.
  4. Pudra şekerini ve kremayı bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
  5. Başka bir kapta maskarpone çırpıyoruz.
  6. sonrasındasında birleştirip içine vanilya ekleyip çırpıyoruz .
  7. İnce kıyılmış bitter çikolatayıda ekleyip güzelce çırpıp dinlenmeye alıyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serdiğimiz yağlı kağıda zıt olarak kırmadan çıkartıyoruz.
  9. yine pudra şekeri serpip yağlı kağıtla rulo yaparak sarıyoruz.
  10. Soğuttuktan daha sonra üzeri için biraz peynir kreması ve orman meyvesi ayırıyoruz.
  11. Ruloyu açıp peynir kremasını sürüyoruz .
  12. Orman meyveleri içine yerleştirdikten daha sonra pudra şekeri serpip rulo yapıyoruz.
  13. Üzerine kremayı ve meyveleri yerleştirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. !.
Afiyet olsun!!!.

İzmir Rulo Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst